Nässjö: 0380-133 39 | Aneby: 0380-413 39

BAKE my DAY

Ända sedan jag var liten pojke har jag älskat att baka. Min mamma lät mig hållas i köket och de dignande kafferepen hos mormors systrar med minst 7 sorters kakor fick ögonen att tindra.

 

Praoplats på legendariska Lennarts konditori ledde till sommarjobb och så småningom en tjänst som chefskonditor. Många är de konditorer som varit förebild för mig, de som hållit kärleken och lusten till yrket levande genom hela livet. Min läromästare och mentor på Lennarts, Gunnar Skär, som ända till pension trots vikande hälsa behöll gnistan och lärde mig inte bara massa knep utan också att älska mitt jobb. Eller Torbjörn Ekelöf, från Vetlanda, som en gång sa ”när man inte längre vill något, är man slut som yrkesman” ett motto som jag tagit till mitt och lever efter.

 

Idag driver jag tillsammans med min älskade hustru, Linda, Thimons Konditori. Här håller vi fanan högt och skaparglädjen och kärleken till hantverket i vårt bageri är det som präglar våra dagar.

 

– bake my day

 

MARKUS EKELUND

Jag fick ordet

Här i min blogg kommer ni få mina tankar om stort och smått, högt och lågt, men framför allt slår jag ett slag för att fika med kvalité framför industriproducerad skit.

Lyx – Flärd – Njuting = Afternoon Tea

Lyx – Flärd – Njuting = Afternoon Tea

Ljusen är tända, höstmörkret ligger tungt utanför. Vår nystylade servering är välkomnade, dämpad och skön. Afternoon tea Två kvällar, nu när hösten är som mörkast, tänkte vi erbjuda lite lyx och flärd i vardagen. På engelskt vis serverar vi afternoon tea på våningsfat...

läs mer
Pizza – skräpmat eller gourmetmat?

Pizza – skräpmat eller gourmetmat?

Jag har aldrig varit i Italien, men i Falkenberg. Där finns två killar som gav sig den på att de skulle baka riktig Napolitansk pizza. Deras historia är deras och den ska jag inte gå in på men däremot berätta om upplevelsen de gav mig och min familj en härlig...

läs mer
Släpp negerbollen och gå vidare!

Släpp negerbollen och gå vidare!

– släpp det och gå vidare! Vi som jobbar på Konditori får ofta höra -"Jag tar en sån där Negerboll. Ja, jag vet att man inte får säga det med det gör jag ändå” Jag skulle säga att 98% av dessa uttalanden kommer från män i övre medelåldern. Då undrar jag bara, varför...

läs mer
Starka skäl att fira kanelbullens dag

Starka skäl att fira kanelbullens dag

STARKA SKÄL FÖR BULLAR PÅ RIKTIGT Man ställs alltid inför ett val, ett val att välja den eller den eller kanske den. En kanske är billig, en kanske är lättillgänglig och en kanske kostar lite mer och generar en omväg. Varför ska man då välja kanelbullar på Thimons? I...

läs mer