Nässjö: 0380-133 39 | Aneby: 0380-413 39

BAKE my DAY

Ända sedan jag var liten pojke har jag älskat att baka. Min mamma lät mig hållas i köket och de dignande kafferepen hos mormors systrar med minst 7 sorters kakor fick ögonen att tindra.

 

Praoplats på legendariska Lennarts konditori ledde till sommarjobb och så småningom en tjänst som chefskonditor. Många är de konditorer som varit förebild för mig, de som hållit kärleken och lusten till yrket levande genom hela livet. Min läromästare och mentor på Lennarts, Gunnar Skär, som ända till pension trots vikande hälsa behöll gnistan och lärde mig inte bara massa knep utan också att älska mitt jobb. Eller Torbjörn Ekelöf, från Vetlanda, som en gång sa ”när man inte längre vill något, är man slut som yrkesman” ett motto som jag tagit till mitt och lever efter.

 

Idag driver jag tillsammans med min älskade hustru, Linda, Thimons Konditori. Här håller vi fanan högt och skaparglädjen och kärleken till hantverket i vårt bageri är det som präglar våra dagar.

 

– bake my day

 

MARKUS EKELUND

Jag fick ordet

Här i min blogg kommer ni få mina tankar om stort och smått, högt och lågt, men framför allt slår jag ett slag för att fika med kvalité framför industriproducerad skit.

Det är allvar nu

Det är allvar nu

NU ÄR DET ALLVAR – DET ÄR DU SOM VÄLJER!

Sedan de nya restriktionerna kom har vi och övriga butiker i centrum tappat stora delar av vår försäljning. Vi har anpassat oss, vi har glesat ut borden, infört regler för hur många som får stå på kö i butiken, vi har slimmat vår personalstyrka till minimumnivå.

Nu finns inget mer att göra, inga stöd att få. Det är ni som väljer IDAG vilka butiker, caféer och restauranger som ska finnas kvar IMORGON.

VÄLKOMNA in till vår värld av njutningar. Köp hem lite gott bröd, fika eller en lunch. Vi finns här för er idag och imorgon ♥️

Utan er inget Thimons

Linda & Markus med personal.

läs mer
glöm inte att njuta

glöm inte att njuta

I en tid av oro där ingen dag är den andra lik och med nya direktiv att förhålla sig till varje dag är det ett pressat läge att driva konditori. Vi tappar stora summor varje dag i försäljning då man inte längre känner sig trygg med att gå ut och träffas på fiket....

läs mer
Fössta tossdan i mass

Fössta tossdan i mass

Ofta så brukar olika högtider bespottas som kommersiella jippo som uppfunnits av handeln för att skapa försäljning. Så kanske det också är i många fall. Men det finns undantag. Ta tex för 8 år sedan när prinsessan Estelle föddes. Helt tagna på sängen så ville alla...

läs mer
Alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag

Säg det med en bakelse När våra duktiga konditorer Erik och Alexandra får uppdraget att skapa varsin Alla hjärtans dag bakelse då blir det så där fantastiskt magiskt som det bara kan bli när människor som brinner för sitt yrke och för hantverket får spela fritt. De...

läs mer
Pizzakvällar

Pizzakvällar

Låt mig få ta med er på en resa. Låt mig får er att stanna upp och njuta. Precis vad vi behöver så här års när vägen mot våren känns olidligt lång.   Förberedelserna startar 1 och ett halvt dygn före. Degen knådas varsamt för hand i tre steg och får sen långsamt...

läs mer
Årets julgott

Årets julgott

Beställ din jultårta!Årets jultårta är här En jultårta med mandelkladdkaksbotten med brynt smör och inuti gömmer sig en cheesecakepannacotta på björnbär och blåbär. Hela härligheten är omsluten av en karamelliserad saffranmousse. Välkomna in till Thimons konditori i...

läs mer
Julskyltning

Julskyltning

Julskyltning – Magi eller slentrian? I min värld betyder julskyltning allt! Planeringen startar redan under sommaren och ibland tidigare. Inspiration hämtas och tankas in från upplevelser och intryck under året. Inspiration till årets julskyltning är hämtad från...

läs mer
Halloween eller Alla helgon – det är frågan?

Halloween eller Alla helgon – det är frågan?

Läskiga och farligt goda bakverk Det fanns en tid när vi ”vågade vägra halloween” då vi inte kände inspiration för spöken och läskiga bakelser. Men det var då, nu är inspirationen tillbaka och plötsligt känns det lite kul igen. Vi lyser upp höstmörkret med härliga,...

läs mer
Lyx – Flärd – Njuting = Afternoon Tea

Lyx – Flärd – Njuting = Afternoon Tea

Ljusen är tända, höstmörkret ligger tungt utanför. Vår nystylade servering är välkomnade, dämpad och skön. Afternoon tea Två kvällar, nu när hösten är som mörkast, tänkte vi erbjuda lite lyx och flärd i vardagen. På engelskt vis serverar vi afternoon tea på våningsfat...

läs mer