Nässjö: 0380-133 39 | Aneby: 0380-413 39

100 år TILL med goda smaker

Fostran

 ”Det är inte ekonomiskt försvarbart” Med de orden har jag ”fostrats” och ”vuxit upp” i min yrkeskarriär alltsedan jag började som 14-åring. Denna mening från min dåvarande chef rättfärdigade både bannlysandet av SMÖR och inköp av halvfabrikat. Ta smörkräm som exempel, eller Smörkrämsbas som det hette. En vidrig fettblandning som man kunde vispa till exakt vilken volym man ville och innehöll den något smör? NEJ! Eller smördegsplattor köpta från fabrik helt utan SMÖR. 

Av just den anledningen så köper säkert 99 av 100 konditorier in fordrade formar till exempelvis mazariner. Så har vi också gjort fram till nu, något annat är helt enkelt inte ekonomiskt försvarbart.  

 

Tillverkning av årets semla - Crongla
Tillverkning av årets semla - Crongla

Uppenbarelsen 

 

Men så hände det sig att jag förra sommaren köpte en mazarin på @tossebageriet i Stockholm. Den upplevelsen fick mig att tänka till. En mazarin nedstigen från himmelen. Tankarna tog form och nu har vi investerat i formar. Att få tag på just mazarinformar visade sig dock omöjligt. Verktyget att tillverka sådana i hade gått sönder och det fanns inte underlag att investera i nytt då ingen köper dem längre. Så det fick bli runda formar.  

Först ut i vår omställning är Mazariner och toscakakor fodrade för hand med vår mördeg gjord på smör, socker, vetemjöl och ett par ägg. Katalaner fordrade med en smördeg kavlad på just smör, inte nåt annat fett som de inköpta varianterna innehåller. 

 

 

Upplevelsen

Så välkommen in och njut av varje smula! Kakorna kommer kosta 5kr mer än igår men så är det, hantverk kostar. Upplevelsen däremot är en helt annan och det är just det vi vill servera till er.

En upplevelse utöver det fabrikerna erbjuder. Jag kanske är helt väck i huvet men jag skiter i vad som är ”ekonomiskt försvarbart”, nu är jag stor pojke och gör som jag vill!

 

Välkomna att njuta av riktiga mazariner, toscakakor, Mileton och inga halvfabrikat!

Tillverkning av årets semla - Crongla

PREMIÄRDATUM 27:e maj

Vi påbörjar försäljningen av våra mazariner på premiärdagen för vår nyöppning. 

Kl 15.00 och framåt är ni välkomna att njuta av riktiga mazariner och inga halvfabrikat!