Nässjö: 0380-133 39 | Aneby: 0380-413 39

När Prinsess semlan tog Sverige med storm

 

 

Allt började egentligen 2015 med Mattias Ljungberg, anrika Tössebageriet på Östermalm i Stockholm och en Semmelwrap. Den historien är deras men det är där allt tog sitt avstamp. Det var då som Sveriges bagare vaknade ur dvalan och blev kreativa.

Året därpå 2016, liksom bubblade det under ytan, media gick och väntade på vad som skulle komma. Så fick jag en helt cracy idé. Hur skulle det vara om man dammade av den gamla hetväggen och gjorde en smoothie, en Semootie. Reaktionerna lät inte vänta på sig, snart hade jag hela Sveriges mediahus efter mig och TV4 tog sig till Nässjö och gjorde reportage. Någon försäljningssuccé blev det aldrig, några hundra såldes. Samma år när säsongen led mot sitt slut så ploppade en ny tanke upp i min hjärna… En Prinsess semla… Jag höll tanken för mig själv.

Onsdagen 11 januari 2017 släppte vi ut en bild på instagram. Världens första Prinsess semla är här. (Kärt barn har många namn, eller i detta fall stavelser, PrinsessSemla, Prinsessemla, Prinsess-semla osv.) Inlägget spreds och det snabbt, mycket snabbt. Morgonen därpå var drevet igång och när den hamnade på TT flaschen så fanns min PrinsessSemla i hela Sveriges samlade morgontidningar. Dagarna och veckorna som följde var kaotiska. Redan samma fredag och lördag såldes över 700st per dag. Utöver det var jag ständigt i telefon med olika media som ville få en egen intervjue. Folk reste från Göteborg, Borås, Örebro… För att fika Prinsessemla i Nässjö. Stockholmare ringde och ville att vi skulle sätta semlor på tåget. Men vem ska vi lämna dem till? Det hade de ingen plan för.. En youtuber, ”Matgeek”, budade för 6000kr 12 prinsesssemlor till Stockholm och gjorde inslag i sin youtubekanal. Mycket sevärt! TV4 tog sig åter till Nässjö och på fettisdagen var det undertecknad konditor som stod för semleinslag i både nyhetsmorgon och samtliga nyhetssändingar.

Snart bakades Prinsessemlor av varierande färger och modeller på var och vartannat konditori och av bloggare landet över. Faktum är att den fortfarande görs på många konditorier över landet.

10.000 Prinsesssemlor såldes den säsongen och kassarekordet från fettisdagen 2017 har vi fortfarande inte slagit. Detta var ”once in a life time”. Kommer aldrig att kunna överträffa den framgången därför finns den för alltid tatuerad på min arm. Åren därpå har vi varje år presenterat en ny semla. Momlan, Cimlan och Rumlan.

 

Vad som blir årets semla?

Det presenteras här, på Facebook och Instagram på onsdag den 13 januari.

När semlan från Nässjö tog Sverige med storm

Att ett sammanslagning blev så lyckad är detta axplock av nyheter ett litet bevis på. Och att Prinsess semlan lever kvar hos oss på Thimons och hos en del andra konditorier.

Matgeek – Youtube

Thimons Konditori i Nässjö har gjort årets snackis i semmelvärlden – prinsessemlan. Klart jag och Kamera-Andreas måste testa den!

Elle

I år får semmelwrappen konkurrens av PrinsessSemlan! ”Det känns riktigt bra”, säger Markus Ekelund från Thimons konditori och bageri.

Expressen

Markus har skapat hetaste semlan just nu – prinsess-semlan.

Aftonbladet

Markus Prinsessemla – det bästa av två världar

Vin och matguiden

Prinsess-Semlan – ny hypad semmelhybrid

SVT

Grön semla årets nyhet

Kan även årets semla bli en klick-smak-upplevelse-hype-raket som Prinsess semlan? Det får vi veta den 16:e januari.

Årets semla!

kommer den 16:e januari

Vill du inte vänta?

Både Prinsess semlan och den klassiska semlan finns idag i vår shop.

Inga resultat hittades

Sidan du begärde kunde inte hittas. Försök förfina din sökning eller använd navigeringen ovan för att lokalisera inlägget.