BAKE my DAY
Ända sedan jag var liten pojke har jag älskat att baka. Min mamma lät mig hållas i köket och de dignande kafferepen hos mormors systrar med minst 7 sorters kakor fick ögonen att tindra.
Praoplats på legendariska Lennarts konditori ledde till sommarjobb och så småningom en tjänst som chefskonditor. Många är de konditorer som varit förebild för mig, de som hållit kärleken och lusten till yrket levande genom hela livet. Min läromästare och mentor på Lennarts, Gunnar Skär, som ända till pension trots vikande hälsa behöll gnistan och lärde mig inte bara massa knep utan också att älska mitt jobb. Eller Torbjörn Ekelöf, från Vetlanda, som en gång sa ”när man inte längre vill något, är man slut som yrkesman” ett motto som jag tagit till mitt och lever efter.
Idag driver jag tillsammans med min älskade hustru, Linda, Thimons Konditori. Här håller vi fanan högt och skaparglädjen och kärleken till hantverket i vårt bageri är det som präglar våra dagar.
– bake my day
MARKUS EKELUND
Jag fick ordet
Här i min blogg kommer ni få mina tankar om stort och smått, högt och lågt, men framför allt slår jag ett slag för att fika med kvalité framför industriproducerad skit.

Pizzakvällar
Låt mig få ta med er på en resa. Låt mig får er att stanna upp och njuta. Precis vad vi behöver så här års när vägen mot våren känns olidligt lång. Förberedelserna startar 1 och ett halvt dygn före. Degen knådas varsamt för hand i tre steg och får sen långsamt...

Lucia
Lucia

Årets julgott
Beställ din jultårta!Årets jultårta är här En jultårta med mandelkladdkaksbotten med brynt smör och inuti gömmer sig en cheesecakepannacotta på björnbär och blåbär. Hela härligheten är omsluten av en karamelliserad saffranmousse. Välkomna in till Thimons konditori i...

Julskyltning
Julskyltning – Magi eller slentrian? I min värld betyder julskyltning allt! Planeringen startar redan under sommaren och ibland tidigare. Inspiration hämtas och tankas in från upplevelser och intryck under året. Inspiration till årets julskyltning är hämtad från...

Halloween eller Alla helgon – det är frågan?
Läskiga och farligt goda bakverk Det fanns en tid när vi ”vågade vägra halloween” då vi inte kände inspiration för spöken och läskiga bakelser. Men det var då, nu är inspirationen tillbaka och plötsligt känns det lite kul igen. Vi lyser upp höstmörkret med härliga,...

Lyx – Flärd – Njuting = Afternoon Tea
Ljusen är tända, höstmörkret ligger tungt utanför. Vår nystylade servering är välkomnade, dämpad och skön. Afternoon tea Två kvällar, nu när hösten är som mörkast, tänkte vi erbjuda lite lyx och flärd i vardagen. På engelskt vis serverar vi afternoon tea på våningsfat...

Pizza – skräpmat eller gourmetmat?
Jag har aldrig varit i Italien, men i Falkenberg. Där finns två killar som gav sig den på att de skulle baka riktig Napolitansk pizza. Deras historia är deras och den ska jag inte gå in på men däremot berätta om upplevelsen de gav mig och min familj en härlig...

Släpp negerbollen och gå vidare!
– släpp det och gå vidare! Vi som jobbar på Konditori får ofta höra -"Jag tar en sån där Negerboll. Ja, jag vet att man inte får säga det med det gör jag ändå” Jag skulle säga att 98% av dessa uttalanden kommer från män i övre medelåldern. Då undrar jag bara, varför...

Starka skäl att fira kanelbullens dag
STARKA SKÄL FÖR BULLAR PÅ RIKTIGT Man ställs alltid inför ett val, ett val att välja den eller den eller kanske den. En kanske är billig, en kanske är lättillgänglig och en kanske kostar lite mer och generar en omväg. Varför ska man då välja kanelbullar på Thimons? I...