Nässjö: 0380-133 39 | Aneby: 0380-413 39

Det är allvar nu

DET ÄR ALLVAR NU, som @stefanlofven sa.

 

Det är inte utan att man tröttnat på den hetsjakt som råder mot utvalda branscher. Det är bara caféer och restauranger som har lagstadgade kontroller från myndigheter. På mataffären kan man trängas hur mycket man vill utan att ägaren riskerar att få sin butik stängd. De har fått samma stöd som vi i våras i form av sänkta arbetsgivaravgifter vilket bara spätt på deras vinster. Samma gäller alla de branscher som gynnats av pandemin, bygghandel, byggföretag mfl. Alla fick sänkta arbetsgivaravgifter.

 

Det låter så fint att i Sverige har vi ingen lockdown utan personligt ansvar. Men just nu är det lockdown som råder med det undantaget att regeringen inte stänger ner några verksamheter utan bara uppmanar folket att inte gå dit, på det viset är det individen som har valt och staten har ryggen fri och slipper stå för konsekvensen, dvs kostnaden. Om det nu är så farligt att gå på café/restaurang då får de ju stänga ner oss och KOMPENSERA oss för det.

 

Nu är det tyst om alla de stöd som talades om i våras, nu ska vi bära sjuklönekostnader, hyror och fulla arbetsgivareavgifter. Har man avslutat permiteringen, vilket vi var tvungna att göra för att personalen skulle få semester så kan man inte ta upp den igen.

 

Det är nu det avgörs, de som med nöd och näppe överlevde våren kommer gå i graven nu.

 

Men vi ger inte upp, vi tror på framtiden och försöker hålla gnistan uppe i allt detta elände.

 

Men det är inte varje dag man lyckas, det är inte varje dag som personal, kunder, leverantörer och familjen får det bästa av bemötande.

 

TACK och FÖRLÅT.

COVID-19 drabbar vissa hårdare

Det är du som väljer!

Sedan de nya restriktionerna kom har vi och övriga butiker i centrum tappat stora delar av vår försäljning. Vi har anpassat oss, vi har glesat ut borden, infört regler för hur många som får stå på kö i butiken, vi har slimmat vår personalstyrka till minimumnivå.

Nu finns inget mer att göra, inga stöd att få. Det är ni som väljer IDAG vilka butiker, caféer och restauranger som ska finnas kvar IMORGON. .