Nässjö: 0380-133 39 | Aneby: 0380-413 39

Hur firar du nyår?

 

Tänkte dela med mig av tre små läckra canapéer som kan förgylla en nyårsafton som kanske inte blir riktigt som man önskar. Här jobbar vi på känsla och smak, inga mått eller regler, inget kan gå fel. Ljuvliga små läckerbitar som passar som tilltugg eller förrätt.

/Markus

Skagenkrustad

Du behöver:
  • Thimons Smördegskrustad
  • Handskalade räkor
  • En god mayonaise (Hellmans är bra om du inte gör egen)
  • Kokt ägg
  • Finhackad dill
  • Finhackad rödlök
Gör så här:
Blanda handskalade räkor, hackat kokt ägg, dill och rödlök med mayonaise. Räkorna ska nätt upp täckas av mayonaisen. Fyll dem i krustad och dekorera efter behag.

Västerbottensnacks

Du behöver:
  • Thimons Västerbottenkex
  • Färskost
  • Thimons marmelad (valfri, Aprikos/Mandel är god)
  • Finhackad rödlök
Gör så här:
Bred en rejäl klick färskost på kexen, toppa med en klick marmelad och strö över rödlök.

Kantarelltoast

Du behöver:
  • Thimons Levain
  • Smör
  • Kantareller
  • Tryffelmayonaise (alternativt mayonaise smaksatt med tryffelolja, finns på Thimons hylla)
  • Skivad tryffel (finns på Thimons hylla)
Gör så här:
Stek kantarellerna i rikligt med smör. Smält rikligt med smör i het panna på gränsen till brynt. Stek brödskivor i önskad modell (runda, trekantiga, fyrkantiga du väljer) gyllenbruna på båda sidor. Bred tryffelmayonaise på brödet och toppa med kantarellerna och tryffel. Dekorera efter tycke. Kan serveras både varm eller lite ljummen.

När tilltugget eller förrätten är fixad, kanske en tårta eller en bakelse skulle smaka efter nyårsmiddagen?

Låt en av årets sista läckerheter vara en nyårsskapelse ifrån oss på Thimons