Nässjö: 0380-133 39 | Aneby: 0380-413 39
Jag har aldrig varit i Italien, men i Falkenberg. Där finns två killar som gav sig den på att de skulle baka riktig Napolitansk pizza. Deras historia är deras och den ska jag inte gå in på men däremot berätta om upplevelsen de gav mig och min familj en härlig sommarförmiddag i Falkenberg.


Min besvikelse var enorm

På Pizzeria Lilla Napoli i Falkenberg måste man förboka sin pizza veckor innan eller till och med månader under högsäsong, denna detalj hade vi missat på vår semestertripp. Min besvikelse var enorm när jag insåg att det inte skulle bli någon pizza. Man vaknar tidigt när man är Konditor, även på semestern, så efter tidig joggingtur längs Skrea strand så hamnade man surfandes på mobilen och plötsligt så fanns det pizzor lediga, men redan kl. 11. Så det var bara att väcka familjen och säga idag blir det tidig frukost för vi ska äta lunch kl 11.


Matporr ledde till tårar

På utsatt minut enligt bokning satt vi med varsina pizzor på en ranglig träbänk utanför den gamla bensinmacken som blivit pizzeria. Jag lovar, då kom tårarna. Det var så enormt fantastiskt gott. Mjuk, fluffig botten med  tomater och mozzarella förvandlades till matporr. Det går inte i ord beskriva. Den känslan satt kvar och inte på på ett sånt obehagligt illamående sätt som pizza annars brukar göra.

Där och då tänkte jag att undrar om jag kan göra samma sak, hemma i mitt bageri? Väl hemma började jag testa och nej, det kan jag inte men jag kan göra något som liknar eller i varje fall påminner. Hemligheten är deg med en gnutta surdeg som långsamt få jäsa under ett dygn för att sedan toppas med inget annat en bra grejer. San marzano tomater, färsk mozarella och lite vitlöksolja. Egentligen behövs inget mer än så.
På onsdagarna 16/10 & 20/11 kan ni komma till Thimons och testa min tolkning. Boka gärna bord.


Illamående

Varför mår man då lite illa när man äter traditionell pizza. Enkelt, det är massa billig skit på. Från säkra källor vet jag att den så kallade skinka som som de flesta pizzor toppas med kostar 25kr per kilo. Då kan ni ju själva räkna ut vad det är eller inte är. Tung ost i alltför stora mängder ger en mättnadskänsla som kräver så mycket energi att bryta ner att man blir helt utslagen. Där och då, i Falkenberg, bestämde jag mig att jag vill aldrig mer äta ”vanlig” pizza. Det har jag gjort. Jag ångrar mig varje gång.

Njutning och välmående

Så välkomna på mina pizzakvällar så ska jag försöka ge er en upplevelse, som sitter kvar, och då inte på ett sånt där obehagligt sätt, utan på ett njutningsfullt sätt.
Boka bord på telefon 0380-13339 eller maila mig markus@thimons.se eller kom in i butiken vet ja!

Pizza på onsdagarna 16/10 & 20/11

Bake my day!