Nässjö: 0380-133 39 | Aneby: 0380-413 39

Läskiga och farligt goda bakverk

Det fanns en tid när vi ”vågade vägra halloween” då vi inte kände inspiration för spöken och läskiga bakelser. Men det var då, nu är inspirationen tillbaka och plötsligt känns det lite kul igen. Vi lyser upp höstmörkret med härliga, läskiga och farligt goda bakverk. Men inte måste väl tradition stå tillbaka för nya ideér?

Kryddor och smaker

Mina gamla läromästare i yrket berättade för mig att förr då bakades både saffransbröd och vörtbröd till Alla helgonahelgen. Det där etsade sig fast i mitt minne och det har vi gjort till en nygammal tradition. Tänk att vi fått gå och vänta ända sedan förra julen på dessa underbara smaker! Därför finns det nu läckra saffransknutar med mandelmassa i butiken och till helgen blir det härliga vörtbröd. Såklart finns det också pepparkakor i hyllorna, bakade på svenskt smör och grädde, inga konstigheter.

Låt oss tillsammans förfasas eller förundras över Halloweens intåg i svenska traditioner. Vad vi än tycker så är väl ändå det viktigaste att var och en har ett val att göra som de vill, vi vill att ni ska njuta, av farliga eller traditionella smaker.

Bake my day!

Markus