BAKE my DAY
Ända sedan jag var liten pojke har jag älskat att baka. Min mamma lät mig hållas i köket och de dignande kafferepen hos mormors systrar med minst 7 sorters kakor fick ögonen att tindra.
Praoplats på legendariska Lennarts konditori ledde till sommarjobb och så småningom en tjänst som chefskonditor. Många är de konditorer som varit förebild för mig, de som hållit kärleken och lusten till yrket levande genom hela livet. Min läromästare och mentor på Lennarts, Gunnar Skär, som ända till pension trots vikande hälsa behöll gnistan och lärde mig inte bara massa knep utan också att älska mitt jobb. Eller Torbjörn Ekelöf, från Vetlanda, som en gång sa ”när man inte längre vill något, är man slut som yrkesman” ett motto som jag tagit till mitt och lever efter.
Idag driver jag tillsammans med min älskade hustru, Linda, Thimons Konditori. Här håller vi fanan högt och skaparglädjen och kärleken till hantverket i vårt bageri är det som präglar våra dagar.
– bake my day
MARKUS EKELUND
Jag fick ordet
Här i min blogg kommer ni få mina tankar om stort och smått, högt och lågt, men framför allt slår jag ett slag för att fika med kvalité framför industriproducerad skit.

Uppenbarelse och upplevelse
Vi har varje år presenterat en ny semla. Semoothien, Prinsessemlan, Momlan, Cimlan och Rumlan. I år kom Cronglan!

Vi bygger för 100 år till
Vi har varje år presenterat en ny semla. Semoothien, Prinsessemlan, Momlan, Cimlan och Rumlan. I år kom Cronglan!

Årets semla 2021 – Crongla
Vi har varje år presenterat en ny semla. Semoothien, Prinsessemlan, Momlan, Cimlan och Rumlan. I år kom Cronglan!

Prinsess semlan var början- Vad kommer nu?
Vi har varje år presenterat en ny semla. Semoothien, Prinsessemlan, Momlan, Cimlan och Rumlan. Vad som blir årets semla? Det presenteras på onsdag 13 januari.

Hur firar du nyår?
Tänkte dela med mig av tre små läckra canapéer som kan förgylla en nyårsafton som kanske inte blir riktigt som man önskar. Här jobbar vi på känsla och smak, inga mått eller regler, inget kan gå fel. Ljuvliga små läckerbitar som passar som tilltugg eller...

Julen 2020 börjar med en tårta
En jultårta så god att ”världen slutar snurra kring sitt nav”, i varje fall för några sekunder.

Det är allvar nu
NU ÄR DET ALLVAR – DET ÄR DU SOM VÄLJER!
Sedan de nya restriktionerna kom har vi och övriga butiker i centrum tappat stora delar av vår försäljning. Vi har anpassat oss, vi har glesat ut borden, infört regler för hur många som får stå på kö i butiken, vi har slimmat vår personalstyrka till minimumnivå.
Nu finns inget mer att göra, inga stöd att få. Det är ni som väljer IDAG vilka butiker, caféer och restauranger som ska finnas kvar IMORGON.
VÄLKOMNA in till vår värld av njutningar. Köp hem lite gott bröd, fika eller en lunch. Vi finns här för er idag och imorgon ♥️
Utan er inget Thimons
Linda & Markus med personal.

glöm inte att njuta
I en tid av oro där ingen dag är den andra lik och med nya direktiv att förhålla sig till varje dag är det ett pressat läge att driva konditori. Vi tappar stora summor varje dag i försäljning då man inte längre känner sig trygg med att gå ut och träffas på fiket....

Fössta tossdan i mass
Ofta så brukar olika högtider bespottas som kommersiella jippo som uppfunnits av handeln för att skapa försäljning. Så kanske det också är i många fall. Men det finns undantag. Ta tex för 8 år sedan när prinsessan Estelle föddes. Helt tagna på sängen så ville alla...

Alla hjärtans dag
Säg det med en bakelse När våra duktiga konditorer Erik och Alexandra får uppdraget att skapa varsin Alla hjärtans dag bakelse då blir det så där fantastiskt magiskt som det bara kan bli när människor som brinner för sitt yrke och för hantverket får spela fritt. De...